hotell

Upplev Gävle

Upplev Gävle

Gävle har på senare år kanske blivit mest känd för sin julbock, som någon, eller några, lyckas bränna upp varje år. Men Gävle har naturligtvis mycket mer att erbjuda än den berömda julbocken! Visste du till exempel att Gävle har ett mycket rikt kulturliv med många unga kreativa skapare inom flera områden och att staden kandiderade som Europas kulturhuvudstad 2014? Här finns också möjlighet att uppleva spännande djur och natur. I Gävle hittar du nämligen allt ifrån nationalparklandskap vid nedre Dalälven till kustnära fiskelägen som Limön och Bönan. Vill du shoppa finns det över 210 butiker, bara i Gävle centrum. 

 

 

Björnsafari och fängelsemuseum

 

Gävle bjuder på många härliga upplevelser för hela familjen. Här finns något för alla! Vad sägs om ett besök på sveriges fängelsemuseum? Paddla genom Testeboån? Eller varför inte en björnsafari? Har du ett par timmar till övers? Gå en stadsvandring i Gävle! Här finns det nämligen många historiska platser att upptäcka. På södra sidan om Gavleån hittar du t.ex Gävle slott. Tips: lägg märke till texten ovanför den stora järngrinden vänd mot Slottstorget. Och när du ändå befinner dig på södra sidan om ån, varför inte passa på att strosa runt i de kullerstensbelagda gränderna i gamla Gefle?  

 

Boende i Gävle

Du kanske redan har bestämt dig för att stanna i Gävle några dagar? Då behöver du ju någonstan att bo! Här finns det flera alternativ att välja mellan. Vill du bo på ett lyxigt hotell? Kanske lite billigare, på ett vandrarhem? Eller så föredrar du kanske att sova på ett mysigt bed and breakfast i Gävle? Ta i så fall en titt på det här alternativet: http://hotelaveny.eu/  Det ligger på söder i Gävle, bara ett par minuters promenad från Gävles nöjesliv, shopping och kultur. Kommer du med husbil eller husvagn finns det även flera trevliga campingar och ställplatser att välja mellan.