resor

Tips inför gruppresan

Tips inför gruppresan

När man reser med en större grupp händer det lätt att gruppen blir splittrad, då inte alla vill göra samma sak. Detta är svårt att undvika, men det behöver man heller inte nödvändigtvis göra. När man bokar Grupperesor via resebolag så ingår ofta dagliga aktiviteter. Vilket gör att gruppen man reser med får en naturlig mötesplats minst en gång per dag. Trots detta så finner många gruppresor problematiska, då inte alla känner sig bekväma med att splittra gruppen. För att göra resan så konfliktfri och trevlig som möjligt så finns det en del tips att ta till.

 

Rösta inte

Reser man med sitt företag eller med större kompiskrets så uppkommer ofta diskussioner om hur tiden skall fördrivas. Någon vill gå på muséum och kultivera medans någon annan kanske vill dricka drinkar på en uteservering. Detta leder ofta till diskussioner som tillslut landar i omröstningar om vad som ska göras. Detta låter som en bra lösning men leder alltid till att några blir besvikna, vilket är förståeligt. Problemet med splittrade synpunkter är inget problem från första början. Alla ska få göra som de vill och för att detta ska vara möjligt finns bara en lösning- splittra gruppen.

 

 

Låt alla göra som de vill

Att hålla ihop en stor grupp är svårt, ja näst intill omöjligt. Ambitionen är visserligen fin men leder till att folk gör saker de inte ens vill. Genom att splittra den stora gruppen till mindre grupper, så får alla som de vill. Och för att gruppresan inte helt ska tappa sitt syfte så bör man ha samlingsplatser. Genom att boka gruppresan med ett resebolag faller sig ofta dessa samlingsplatser naturligt genom dagliga aktiviteter. Finns det inte inbokade aktiviteter under dagen kan man istället satsa på att alla ska samlas i slutet av dagen och äta middag ihop –alla behöver, och gillar, trots allt att äta.