bussresor

Tåget är inte det enda miljövänliga resealternativet

Tåget är inte det enda miljövänliga resealternativet

Det brukar sägas att tåg är det enda miljövänliga resealternativet. Men det stämmer inte. Särskilt inte om man ska resa längre ner i Europa där många länders främsta källa för el är smutsig kolkraftverk. Att resa med buss kan därför ofta vara mer miljövänligt än tåg även om det så bara gäller bussresor i Stockholm. Detta för att dagens moderna bussar är betydligt mer miljövänliga än dess föregångare. Det finns till och med bussar som drivs på el och inte släpper ut någon kolmonoxid alls. Men även moderna bussar med andra drivmedel anses idag vara miljövänliga då deras utsläpp minskat drastiskt. 

 

Dagens moderna bussar är bekväma

Dagens moderna bussar är inte bara mer miljövänliga. De är också betydligt bekvämare. De flesta bussar har också gratis wifi och USB-uttag för laddning av exempelvis mobiler. Något som kan vara bra om man ska ta skolklassen till skidbacken i fjällen eller så bara sångkören till körlägret i Orsa. Det finns flera bussföretag som är specialiserade på att arrangera både privata gruppresor och resor för skolor, föreningar, myndigheter och företag. De kan hjälpa till med både dagsresor och längre resor. Ett sådant bussföretag är exempelvis http://www.strombergbuss.se/.

 

 

Man har möjlighet att skräddarsy gruppresan

Ibland så samarbetar företagen med andra åkeriföretag och kan på så vis samordna upptagningsområdet och bland annat fixa fram anslutningsbussar om gruppen som ska iväg på bussresa tillsammans skulle bo på olika ställen. 

Att åka buss är ett trevligt sätt att resa på och man hinner uppleva mycket. Är man en egen grupp så blir resan mer privat än om man skulle ta tåget och man har också större möjlighet att skräddarsy själva resan. Man kan planera in pauser vid intressanta stopp längs vägen och själva resan till målet blir också en fin upplevelse. Välj därför buss nästa gång ni ska iväg någonstans.