hotell

Spa och relax i Vimmerby

Spa och relax i Vimmerby

Åker man bort över en helg så kan det vara rätt så skönt att få spendera en stund i ett spa för att vila upp sig från vardagen. I Vimmerby stad och även utanför finns det ett flertal spa att välja på. Vill man ha nära till allt satsa då på ett spa på ett hotell i Vimmerby, då slipper man gå långt eller köra fram och tillbaka. Eller om man vill ha en mer naturnära upplevelse övernatta då på landsbygden och bara slappa. Att få unna sig en massage och en stund i bubbelpoolen det är verkligen avkopplande.

 

Göra i Vimmerby

Vimmerby ligger naturskönt med härligt skogslandskap och många fina sjöar. Det passar utmärkt för vandring och att ta sig ut med båt på en sjö är alltid mysigt. Där kan man prova fiskelyckan och hoppas på napp. Sommartid är det möjligt att prova på äventyr på Vimmerby Adventure. Här har man chansen att prova en 250 meter lång linbana högt upp i luften. En annan kul upplevelse är att få träffa på älgar och det kan man i älgparken som ligger utanför Vimmerby. Barnen tycker alltid det är kul med ett besök på High Chaparall och att få leva sig in i cowboysens värld.

Astrid Lindgrens värld

Det känns som hela Vimmerby egentligen är Astrids värld. Man har möjlighet att få besöka hennes hus där hon växte upp i Näs. Det är en gammal bondgård och det finns även utställning om hennes liv att se. Det är intressant att få ta del av hennes liv och se vad det var som inspirerade henne till alla böcker. Ett måste i Vimmerby är att åka till parken Astrid Lindgrens värld där man får möta bland annat Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga. Det är en kul upplevelse för både barn och vuxna!