Tunisien resor

Den bästa semesterresan

Den bästa semesterresan

När kylan, regnet och förkylningarna drar in över Sverige är det lätt att längta sig bort till varmare länder med sol, värme och avkoppling. Så snart sommaren tar slut går många med tankar på att resa bort under semestern. Men vart ska man åka någonstans? Vilken destination är bäst? Ska det vara en resa full av sol och bad, kanske vid havet, eller en resa för att uppleva nya platser och lära sig nya saker? Det finns oerhört mycket att välja mellan, men ett resmål som har det mesta skulle kunna vara Tunisien.

 

 

Landet Tunisien

 

Tunisien är ett land med mycket medelhavskust som ligger i Nordafrika och gränsar till Algeriet och Libyen. Det officiella och största språket är arabiska och landets huvudstad heter Tunis. Klimatet och miljön i Tunisien kan variera mycket beroende på var i landet du befinner dig; I söder är landskapet mycket torrt och består främst av salt- och sandöknar. De mer centrala delarna är stäpp, medan det i norr, längs kusterna är medelhavsklimat med milda, regniga vintrar och torra, heta somrar. Kulturen i Tunisien har influerats mycket av de många folkgrupper som genom historien styrt landet. Bland dessa folkgrupper ingår bland annat araber, ottomaner och fransmän som alla lämnat olika avtryck efter sig.

 

Upplev Tunisien

Med sitt stora utbud av olika miljöer och klimat kombinerat med sin rika kultur är Tunisien det perfekta resmålet oavsett hur du vill spendera semestern. Om du allra mest längtar efter en avkopplande tid med mycket sol och bad finns det mängder av hotell, både vid medelhavskusten och inåt i landet som passar perfekt. Medan om du hellre vill gå på upptäcktsfärder och lära dig mer om det vackra landet kan någon av de många storstäderna, som Tunis eller Monastir, vara precis det du söker efter. Tunisien resor är alltid fantastiska, så tveka inte att boka flygbiljetter direkt!