semesterstugor

Allt fler firar semester i Sverige

Allt fler firar semester i Sverige

Det blir allt vanligare att vi stannar i Sverige på sommarsemestern. Vi svenskar har blivit trötta på att fly så fort sommaren kommer och inte konstigt är väl det. Det finns ju faktiskt inget som slår en fin svensk sommar. Men helst firas den inte i storstaden. Nej, vi vill ut till landsbygden eller kusten. Vi vill ut i lugnet, bort från storstadsstressen. Något som på senare år blivit allt vanligare är att hyra semesterstugor. Dessa är ofta placerade på landsbygden eller kusten och finns i olika standard. De kan vara antingen minimalistiska eller lite lyxigare med inkluderande spapaket.

 

Prisvärda semesterstugor med hög standard 

Väljer man att lämna storstaden över sommaren så bör man se över möjligheten att boka semesterstuga. De har ofta högre standard än de flesta hotell och är betydligt mer prisvärda. Dessutom är man vanligtvis nära naturligt vackra miljöer, som skog, sjöar eller havet. Semesterstugor brukar finnas i lite olika storlekar, vilket gör att de passar de flesta sällskap; kärleksparet, kärnfamiljen eller varför inte möhippan. I vissa fall finns nämligen större hus att hyra. Detta utökar möjligheterna och gör det möjligt för företaget att anordna sin konferens i en stugby – en konferensmiljö så god som någon annan.

 

För det större sällskapet 

Att fira svensexan, möhippan eller anordna en konferens i en stugby går alldeles utmärkt. Ofta finns just den yta som man behöver för lekar och andra aktiviteter. Dessutom finns andra aktiviteter nära tillgängliga; som spa, minigolf eller diverse naturupplevelser. Något annat som är fördelaktigt för det större sällskapet i en stugby är att mat ofta är lätt att anordna då man har tillgång till eget kök och grill. Om man inte själv vill laga maten går det oftast smidigt att ordna med catering genom personalen i stugbyn. Stugsemester är det nya alternativet för semester på hemmaplan och bör testas av alla.